sâmbătă, 7 martie 2009

Zodiile

ZODIILE. Real sau minciună?
Încerc o explicaţie, deşi am mai făcut-o, dar în altă formă. În una din cărţile sale, Voctor Kernbach făcea o afirmaţie, citez din memorie: cercetători din academia de ştiinţe a Uniunii Sovietice au ajuns la concluzia că există persoane care pot vorbi despre evenimente trecute, prezente sau viitoare, fără a avea posibilitatea să se informeze despre ele, dar nu se permite folosirea acestei metode deoarece nu se cunoaşte graniţa între adevăr şi excrocherie, închei citatul.
Regret că nu-mi amintesc titlul cărţii, dar acea carte, un cercetător român făcea o demonstraţie a legăturii dintre poziţia planetelor şi modul în care cristalizează anumite substanţe. Singurul lucru care mi-l amintesc este comparaăţia dintre forma cristalelor unei substanţe în două poziţii ale lui Saturn.
Se spune că planetele nu influenţează oamenii. Adevărat sau fals? Să încep cu unele exemple mai palpabile. Luna şi mareele. Dacă nici această manifestare a lunii nu este recunoscută, atunci ce mai putem spune despre energiile fine, practic de neobservat. Se cunosc oameni sensibili la fazele lunii. Astfel, când este lună plină, unii oameni parcă îşi pierd busola. Au dureri de cap, ameţeli, şi alte manifestări vizibile. Dacă planetele nu ne influenţează, poate cineva să ne explice de ce plantele medicinale sunt mai active dacă sunt culese când Luna este în creştere? De ce ţăranii spun că scoicile se culeg când Luna este în faza de Lună plină, sau în creştere şi că dacă le culegi când Luna este în cădere, scoicile sunt seci? De ce plantele cultivate se însămânţează în funcţie de fazele lunii. Rădăcinoasele ca: morcovii, sfecla, cartofii, se plantează când Luna este în cădere, iar plantele cu tulpini aeriene ca roşiile, grâul, porumbul şi altele asemănătoare se însămânţează când Luna este în creştere? Puţini o ştiu, dar cei din vechime aşa o făceau de fiecare dată. La noi în sat, un om avut, dar provenit dintre moţii lui Horea, aşa făcea, şi lumea se mira de sporurile lui, iar el ţinea ascuns secretul. Unii săteni au observat asta şi de fiecare dată când baciul Iuliuţ semăna, semănau şi ei.
Cei care neagă existenţa vibraţiilor planetare şi influenţa lor asupra a tot ceea ce este pe pământ, ori o fac rău intenţionat ori o fac din necunoaştere.
Unii cercetători în sociologie afirmă că întotdeauna, după încheierea unui război, unde majoritatea victimelor sunt bărbaţi, numărul nou născuţilor de sex masculin este mult mai mare decât al celor de sex feminin.
După experienţe repetate cu programul IDH, am constatat că accentele de maximă manifestare a volitivului se suprapun peste maximumul de violenţă: 1848, 1877, 1914, 1933, 1940. Ba mai mult, în anii de maximă violenţă din parlamentul României, am constatat că peste 90 la sută din parlamentari, aveau acest aspect, al volitivului, atât de accentuat încât în asemenea situaţii, eu nu recomand psihologul ci psihiatrul.
Este doar o scurtă notofocare despre zodii, poate într-o altă zi voi reveni mai pe larg.

Niciun comentariu: