marți, 10 martie 2009

Tavalugul

Mai încerc şi eu să înţeleg unele treburi ale politicii. Mă gândesc şi eu aşa, ţiganii nu le au cu ale politicii dar se pricep al dracului de bine să profite de orice moment favorabil. S-au descurcat cu comuniştii, unii l-au sfidat chiar şi pe Antonescu; şi se pare că nici azi nu o duc prea rău. Noi aici ne luptăm cu probleme a căror rezolvare nu o vom găsi nici în visle cele mai frumoase.
Japonia are un steag alb cu un punct roşu în mijloc ca simbol al unităţii în gândire şi al unirii ca forţă în faţa duşmanului. După cum ne comportăm noi, pe steag, cred eu că ar trebui o pereche de cătuşe, ca avertisment aşa cum Ţepeş înşiruia pe marginile drumurilor, hoţii traşi în ţeapă. Nu sunt de acord cu violenţa, dar, parcă totuşi ar trebui să se teamă de ceva, să le intre spaima în oase şi pe spate să simtă un sloi de gheaţă, respectiv confiscarea totală a averii, indiferent de provenienţă, a tutror profitorilor şi aruncarea lor în stradă.
Veţi spune că progeniturile nu au nici o vină pentru ceea ce face tatăl. Dar sfidarea care ne-o aruncă în timp ce călăresc ATV-urile, dar dispreţul ce-l aruncă prin geamul maşinii de lux, unde stau la volan? Dar mojicia ce o împrăştie în jurul lor când, la un local de lux, aruncă sume de bani la un chef de o singură seară, cât ar ajunge unei familii să trăiască un an? Astea nu sunt profituri? Să le moară şi lor copii în braţe pentru că nu au bani nici măcar pentru un piramidon. Să simtă şi ei jalea bătrânilor care după o muncă de o viaţă, abia dacă mai au o coajă de pâine pe care s-o molfăie între gingii. Poate atunci vor găsi modalitatea de a le intra în sânge dreptatea şi bunul simţ
Un conducător trebuie să fie dur, în limita legii. În schimb, dacă un conducător nu aplică legea va trebui să răspundă, să plătească pentru neimplicare. Ce folos că avem legi mai mult sau mai puţin bune dar, fie că sunt aplicate după ureche de organe incompetente fie strâmb de către alte organe interesate. Cei plătiţi cu munţi de bani pentru a aplica legile, să fie pedepsiţi pentru neimplicare, pentru neaplicarea legilor. Nu aşa cum este cu răspunderea ministerială, dacă merge bine, folosul lor, dacă iese prost paguba turmei, Dumnezeu cu mila.
Cu băsescu preşedinte, tot un drac ne va bate la poartă. Cei puşi să facă legile nu vor vota niciodată o lege care să fie dreaptă.
Modul în care lucrează politicienii de zi mă duce cu gândul fie la un război devastator ce urmează a se declanşa ăntr-un viitor imediat, fie la o catastrofă naturală din care numai bunul Dumnezeu ştie cine scapă.
Se poate şi aşa sau poate că această naţie, fie va turba de furie
Şi va trece ca un tăvălug peste ei, fie va pieri.

Niciun comentariu: