luni, 30 martie 2009

Rezumat

Rezumat.
Încerc un fel de rezumat al modului în care văd eu cum decurg lucrurile în a ajunge să cunoşti omul.
După părerile acceptate de mine, spaţiul universal este populat cu spirite: cenuşii, albe şi albastre, deasupra cărora este spiritul suprem. Spiritele cenuşii sunt acele spirite subevoluate pentru care spiritul sprem a decis să se găsească mijloace de evoluare spre alb şi apoi spre albastru. Or, dacă un spirit ajunge la iluminare, la albastru, primeşte puteri nebănuite, motiv pentru care evoluţia trebuie să ducă la desăvârşire, la capacitatea de a folosi aceste puteri numai pentru a construi şi în nici un caz pentru a distruge. Evoluarea unui spirit de la cenuşiu la albastru este un proces de lungă durată. Instrumentul care crează mediul pentru evoluţie este cospul uman şi societatea umană. Dar viaţa unui om este mult prea scurtă şi ca atare insuficientă pentru evoluţia unui spirit. În acest caz se apelează la reîncarnare repetată până la desăvârşire sau la trecerea lui într-o dimensiune inferioară. În fiecare existenţă într-un corp, spiritul are o anume misiune de îndeplinit şi o anume lecţie ce trebuie învăţată. Toate acestea însumate, permit unui spirit să evolueze, iar atunci când a ajuns la albastru, este considerat suficient de evoluat şi ca atare nu mai este nevoie de reîncarnare. Doar când într-un anumit loc în societate este nevoie de un impuls, atunci apare un spirit albastru reîncarnat, spirit pe care noi îl cunoaştem ca geniu uman.
În ceea ce priveşte locul unui individ în lume eu văd lumea ca pe o suprafaţă a unei ape oglinda căreia este străpunsă de diferite tulpini. Aceste tulpini se mişcă în bătaia vântului şi creează unde în jurul lor. Aceste unde se întâlnesc cu alte unde, undele primite pot fi mai tari, mai slabe, în simfazie sau afazie. În atari situaţii, de fiecare dată va fi o altă rezultantă. În cazul în care o tulpină, ajutată sau nu, va crea unde care nu îi sunt proprii, va avea probleme. Cele pozitive vor crea unde calme, cele pozitive pot genera unde violente care într-un fel sau altul vor găsi mijloace de a se linişti, fie distrugând tulpina fie forţa care a generat-o. Gen credinţă cu apelarea la dumnezeire şi în opoziţie apearea la forţeleîntunericului.
Deci, cam asta ar fi în mare ideea mea despre lume şi de conceptul în baza căruia eu construiescn nu un zodiac, nu un horoscop ci o imagine a unei persoane pentru a o ajuta să se cunoască pe sine. Eu nu caut în afara omului, evenimente care îi pot influenţa viaţa; eu caut în interiorul omului ceea ce este şi caut să-i dau puterea de a trece peste evenimente, de a răspunde la încercările ce o va pune la încercare. Caut ceea ce se poate numi: să schimbe ce se poate schimba şi să suporte ce nu poate schimba.

Niciun comentariu: