miercuri, 24 decembrie 2008

Astrologie03

DESTINUL ŞI LIBERUL ARBITRU.

Ce îţi este scris în frunte-i pus. Existenţa astrologiei şi previziunile ei mă conving de ceea ce am mai afirmat, ne-am născut într-un anume timp şi spaţiu. Fiindcă noi înşine am fost creaţi în limitele legilor pe care Dumnezeirea le-a creat, vom avea şi noi o anume menire şi un anume drum de parcurs. Noi, cei mărunţi, nu am ajuns la nivelul de a fi exemple de menţionat. Dar să privim la mulţi conducători de state. Acceştia aveau menirea de a conduce un neam de la un anumit nivel energetic spre un alt nivel energetic. Dacă nu s-au oprit, atunci când misiunea lor s-a încheiat, au fost chemaţi prin mijloace violente. Să nu uităm de însăşi modul în care a fost chemat Mahatma Ghandhi. Misiunea lui era de a cuceri un continent cu singura lui armă, un baston. A vrut mai mult, dar nu a avut voie să-şi depăşească menirea.
Au mai fost şi alţii. Şi Lenin, şi Stalin, şi Hitler; mă rog, şi Ceauşescu. Fiecare dintre noi avem o anume misiune pe pământ, o lecţie de învăţat. Când vrem altceva şi când acel ceva devine periculos pentru un altceva, desigur, urmează chemarea la raport.
Voi încerca aici să dezbat un exemplu, care, în general se petrece în fiecare zi. Este vorba despre criminal şi victimă. Se pune întrebarea de ce un om trebuie ucis? Unde este Dumnezeu, de ce permite acest lucru? Voi încerca să dezbat acest exemplu. Victima? Cu ce o fi greşit ea de trebuie să fie ucisă, mai ales când victima este un copil sau un bătrân; persoane cu totul şi cu totul inocente după opinia noastră. De acord. Dar, poate că victima s-a născut în cu totul alt loc şi ca atare nu-şi putea îndeplini menirea. Sau, poate, în mod intenţionat, sau nu, a ajuns în punctul în care se impunea oprirea lui şi rechemerea din misiune. Necunoscute sunt căile Domnului. Bine, şi atunci de ce era necesară o mână criminală? După umila mea părere, criminalul, undeva în vieţile anterioare, a lipsit de libertate un om sau mai mulţi şi a venit momentul să înveţe lecţia recluziunii. Şi astfel se întâlnesc cel care este rechemat cu cel care îl expediază.
O problemă apare în cazul sinucigaşilor. De multe ori, în astrograma unui individ apare predispoziţie la sinucidere. Sinuciderea o consider o dezertare. Chiar dacă prin astrogramă se indică o predispoziţie, tot o nesupunere faţă de cel care ne-a dat viaţa se cheamă că este. Să nu iei nimănui ceea ce nu-i poţi restitui. Nici ţie să nu-ţi iei viaţa pentru că din moarte nu te mai poţi întoarce. Pe de altă parte se poate spune că fiecare dintre noi moare când îi vine rândul, vrei nu vrei musai să dai în primire. Dar să mori atunci cînd tu vrei, asta este cu totul altceva. A te sinucide nu poate fi motivat în nici un fel. Necunoscute sunt căile domnului. Unul cade de la etajul zece, se scoală şi pleacă; altul merge pe stradă, cade, dă cu capul de ceva şi gata.
Atunci cum rămâne cu liberul arbitru? Liberul arbitru presupune o stare de fapt care-ţi permite să ai opţiuni. Concretizez, a fi liber nu înseamnă că poţi să faci ce vrei. Orice existenţă curge în interiorul unor norme. Poţi folosi liberul arbitru doar în cadrul normelor stabilite prin legile lui Dumnezeu. Un aspect al liberului arbitru, aspect cel mai des întâlnit şi mai la îndemână ar fi acela de a recunoaşte că cele ce vin de la Dumnezeu trebuie suportate. A te revolta împotriva ploii nu poate să-ţi aducă decât neplăceri. A-ţi procura o umbrelă care să te apere de ploaie, este cu totul alceva. Nimic nu este întâmplător, şi în mare parte noi înşine semănăm vântul care ne va aduce furtuna.
Marele talent al individului este comparabil cu cel al unui atlet care sare la înălţime. În cadrul disciplinei sportive, poate pune ştacheta cât de sus vrea. Dacă o pune la o înălţime care să-i dea speranţa că prin efort şi antrenament, este posibil să treacă, nu va fi nefericit şi va continua lupta, cu tenacitate. În schimb, dacă va pune ştacheta la o aşa înălţime încât nici în vis nu o va trece, va deveni conştient de aceasta şi va fi nefericit şi disperat de neputinţa sa.
Personal, cred, că în principal şi pentru cei mai mulţi, acesta ar putea fi secretul fericirii, modul de a folosi liberul arbitru.

Niciun comentariu: