marți, 30 decembrie 2008

Astrologia 07

ACCENTUL PSIHOLOGIC.

Urmărind îndeaproape subiecţii analizaţi de mine, am constatat că pe lângă moştenirea astrală, genetică sau prin factorii devianţi mai sunt şi factori care accentuează sau diminuează impactul unui anume aspect sau al unei planete. Am observat că în anume cazuri, deşi subiectul avea, în harta astrală, un Marte foarte violent, totuşi comportamentul lui era decent, fără pic de violenţă. Din curiozitate l-am supus unui test psihologic de derminare a comportamentului şi am constatat că subiectul în cauză era un tip foarte flegmatic. Sau în alte cazuri am constatat că deşi subiectul avea un marte destul de lipsit de vlagă, paşnic, totuşi subiecttul era deosebit de violent, bineînţeles tipul era un coleric deosebit de accentuat.
Personal, am avut în preajmă un ins calm, liniştit şi foarte cooperant, fără aluzii sau acte contrare mie. Dar, pe de altă parte, uneori se exprima, „pe din dos” destul de pornit împotriva mea. Într-un dialog deschis, a recunoscut că nu mă poate suferi dar că se poartă civilizat cu mine, întrucât asta era educaţia primită de la părinţi, şi, că de fapt vrând-nevrând trebuie să conlucreze cu mine; şi ca atare nu avea nimic de câştigat dacă ar intra în conflict cu mine.
În alte cazuri, mediul impune un anumit comportament. Vieţuind într-o colectivitate în care liniştea şi pacea se impune să domnească, nu există mediul sau colectivitatea, dacă subietul nu s-ar alinia,ar fi eliminat fără prea multe menajamente. Sau, dacă subiectul îşi duce traiul acolo unde violenţa dă câştig celor puternici şi violenţi iar subiectul nu poate evada, reacţia nu poate fi decât ori de supunere totală ori de o violenţă superioară atacului.
Ţinând cont de tot ce am spus până acum, a servi un subiect, este un act de mare răspundere; iar horoscoapele în direct sau din presă, nu sunt decât horoscoape de complezenţă, foarte generale, deci, nu trebuie luate în considerare decât ca pe un fapt divers. Personalizarea horoscopului este actul de cea mai mare răspundere.

Niciun comentariu: