Nu prea înţeleg mare lucru între a fi erou sau criminal de război. Citeam pe undeva că ofiţerii lui Napoleon au refuzat să predea armele, atunci când au fost învinşi la Waterloo. Au predat armele abia atunci când împăratul i-a dezlegat de jurământul depus. Fiind dezlegaţi, au predat armele, învingătorilor şi nimeni nu i-a mai bulversat cu fel şi fel de presupuneri şi persecuţii.
Azi, mă întreb, mai poţi depune un jurământ de credinţă faţă de cineva? Pacepa a depus jurământ Partidului, dar se naşte întrebarea: securitatea statului român pe cine apăra? Cine a suferit pagubele imense provocate de trădarea generalului? În slujba cui era PCR. Nici un partid nu poate fi puternic fără un popor prosper. Cred că şi Partidul Comunist Român se dorea puternic şi independent; cred că şi comuniştii doreau o ţară prosperă, tocmai pentru a fi puternici. Atunci, pe cine a trădat Pacepa, el şi ceilalţi trădatori. Le spun trădători, deoarece, indiferent pe cine au trădat, tot trădători se numesc. Trebuie să ai un obraz de toval pentru ca după ce te-ai murdărit cu tradarea neamului tău, să mai vii să mai ai şi pretenţii. Nu eu am spus:"iubesc trădarea dar urăsc trădătorii". Nu cumva mai doresc să fie şi despăgubiţi, să fie medaliaţi?
Dacă atunci au trădat, garantează cineva că nu vor mai trăda? Se spune că: greşeala repetată devine obicei. Au depus un jurământ, cine i-a dezlegat? Şi-au trădat neamul, cine le spală ruşinea? Au venit cu pretenţii că au luptat pentru neam. Au protestat ei în stradă? Au declarat ei greva foamei?Au protestat la posturile străine? Ce au riscat ei? Vă spun, au riscat să li se termine arginţii primiţi pentru trădare. Au muncit ei pe acolo? Au transpirat de efort? Au fost ei la plug? Au cerşit pe străzi? Or arginţii primiţi au fost oferiţi ca ajutor social.
Nu cred că istoria îi va reţine ca EROI. Chiar şi peste ani, tot TRĂDĂTORI se vor numi. Ruşinea de a fi trădător de neam, nimeni nu o poate şterge. Dacă ar fi fost spioni, mă rog, asta le era meseria, dar să trădezi neamul tău, doamne ce păcat, un PĂCAT DE NEIERTAT.
Time Management
Acum 14 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu