miercuri, 30 aprilie 2008

un inceput

Acum incep, si sper ca in viitor sa am ce spune si sa pot citi aici idei si sfaturi intelepte de la cei care dores a arunca o privire asupra a ceea ce se spune aici, si la nevoie sa posteze un sfat, o picatura de intelepciune.
preocuparea mea de baza este astrologia. Nu ma cred un meserias. Poate am ajuns abia la gradinita, dar uneori ceea ce spun pare a se confirma.
deocamdata atat. cand voi avea ce spune voi reveni.

5 comentarii:

zembrevis spunea...

Este usor sa spui 25 la curul altuia, spune o veche vorba cazona. Tot asa se poate spune si despre cresterea salariilor cadrelor didactice. Parlamentarii de acum dau sarcini viitorilor guvernanti.
si, sigur, nu se va putea realiza un asemenea deziderat. Asa ca ar fi de bon ton daca votantii de azi ar avea misiunea de a scoate banii pentru ceea ce ei au votat. Se anunta cu surle si tobe o crestere majora a salariilor sau a pensiilor, ceea ce nu prea pare a se realiza, in schimb toate se scumpesc sigur. Efectul? Foaie verde de dudau, totul este si mai bine.

zembrevis spunea...

Candva, un tanar incerca sa-mi istoriseasca despre viitoarea mireasa ca ar fi avut unele experiente inainte de a se intalni. L-am oprit cu remarca: nu-i mai da voie sa se destainuie. In tinerete ranile se vindeca usor dar mai tarziu cicatricele dor al darcului.
Nu degeaba se spune ca dragostea este oarba. Inainte de casatorie esti gata sa ierti orice. Dar, mai tarziu, cand site se invecheste, incep analizele si invinuirile. Iar atunci cand apar si neputintele si noptile nedormite, cu analize interminabile, atunci apare oful. Se spune ca Dumnezeu a dat omului toate bunatatile pamantului, si ca sa-si bata joc de el i-a da si aminitirile, asta asa, ca mostenire si date pentru prelucrare la varsta cand nimic nu-i mai este pe plac.
Ce mai poate face o epava care nu se mai poate bucura de nimic? Ce poate accentua mai mult dorinta de a renunta la viata, de a muri, de a nu mai sti de nimic?

zembrevis spunea...

Despre sângele albastru: undeva, în Ardeal, am cunoscut o localitate a cărei vechime se ridică la 800 ani. Cum s-a născut. La început, în jurul unei biserici cetate s-au aşezat soldaţi cu familiile lor, slugi, slujnice şi alţi asemeni lor. Undeva mai la munte, un sat al cărui vechime se ridică la peste 2500 de ani, sat care există şi azi. În alt loc apropiat este un sat format din urmaşii soldaţilor care s-au retras după asasinarea lui Mihai Viteazu, la Gorăslău.
Azi satul din jurul bisericii cetate se desfăşoară în lungul unui pârâu şi, practic se poate spune că este împărţit în două, şi graniţa este primaria. De la primarie în jos sunt, în majoritate cei vechi. De la primărie în sus sunt urmaşii celor care au coborât din satul cel mai vechi.
Cum sunt oamenii azi? Urmaşii celor mai vechi, şi azi sunt oameni de foarte bun simţ, curaţi şi gospodari.Urmaşii din satul cel mai nou, sunt moldoveni curaţ, cutoate calităţile şi metehnele lor. Cei de la primărie în sus au obiceiurile celor mai vechi. De la primărie în jos, cei mai mulţi au obiceiurile slugilor şi a soldaţilor.
Puteţi comenta despre sângele albastru şi calităţile lui?

zembrevis spunea...

Test la examen:
-Profesorul. Student, te rog să-mi răspunzi la o singură întrebare: câte fire de păr am pe cap.
Studentul scrie un număr.
-Profesorul. De unde şti?
-Studentul. Asta este a doua întrebare, nu răspund.

zembrevis spunea...

Test.
-Profesorul. Student ia acesti bani si mergi in oras să-mi aduci trei obiecte ieftine dar care nu le obţii niciodată.
După un timp studentul se întoarce cu trei ziare.
Profesorul se uită mirat.
-Studentul. - Domnule profesor, cine poate obţine vreodată: adevărul, libertatea şi dreptatea?